ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ


ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ Η ΜΗ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΠΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ( ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ) ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ,ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ, ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ.

Αδιαφορούν το Υπουργείο Εξωτερικών και η Πρεσβεία του Περού για τους Έλληνες του Ισημερινού;

“Ονομάζομαι Χρήστος Σμάνης και είμαι ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Ελλήνων του Ισημερινού της Λατινικής Αμερικής. Σας γράφω προκειμένου να ζητήσω τη βοήθειά σας ώστε να γίνουν γνωστά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες και οι απόγονοι Ελλήνων του Ισημερινού. Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, το παιδί ενός Έλληνα είναι και αυτό Έλληνας. Όμως αυτό δεν ισχύει για τα δικά μας παιδιά. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και η ελληνική Πρεσβεία στο Περού που είναι υπεύθυνη για εμάς δεν μας βοηθούν, με συνέπεια οι περισσότεροι Έλληνες του Ισημερινού να μην έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Υπάρχει και ένα άμισθο Προξενείο στον Ισημερινό, για το οποίο υπεύθυνη είναι η Πρεσβεία στο Περού, αλλά εκ του αποτελέσματος μπορείτε να καταλάβετε τι γίνεται και σ΄αυτό το Προξενείο. Δείτε το με τα μάτια σας και θα καταλάβετε για το τι σας μιλάω:

Μέλος της κοινότητάς μας πήγε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Περού για να γράψει τον γάμο του που έγινε το 2003. Η Πρεσβεία έκανε λάθος στη Ληξιαρχική Πράξη Γάμου και έγραψαν 2017 αντί για 2003. Όταν ο άνθρωπος τους ζήτησε να διορθώσουν το λάθος, αυτοί του είπαν να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη. Δείτε το σχετικό έγγραφο:




Όμως, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν μόνιμο κάτοικο Λατινικής Αμερικής να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη και έτσι ο άνθρωπος δεν κατάφερε να κάνει τη δουλειά του.

Ένα άλλο μέλος της Κοινότητάς μας πήγε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Περού για να γράψει το παιδί του στην Ελλάδα. Ρίξτε μια ματιά και δείτε και μόνος σας την Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης στο βιβλίο της Πρεσβείας.

Δείτε κι αυτό το έγγραφο:


Αυτός που συντάσσει και υπογράφει την Πράξη, κάποιος Μανουσάκης, είναι ο Διευθυντής του Προξενείου της Πρεσβείας. Μουτζούρες, μπλάνκο κλπ. Μαύρα χάλια. Ο άνθρωπος δεν ξέρει ούτε πώς γράφεται το γράμμα “Η” του ελληνικού αλφαβήτου. Ο άνθρωπος, βέβαια, που έκανε την αίτηση δεν κατάφερε ποτέ να γράψει το παιδί του στην Ελλάδα.

Σας παρακαλώ πολύ να μας δώσετε την ευκαιρία να κάνουμε γνωστά τα προβλήματά μας όπως εσείς καλύτερα ξέρετε.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ

Χρήστος Σμάνης

Πρόεδρος της Κοινότητας των Ελλήνων του Ισημερινού

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ,  ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ .

ΜΕΣΩ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ "ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ" ΚΑΙ ΟΧΙ "ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ" ΠΟΥ ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΟΛΙΑ.

Νόμος 3838/2010 - ΦΕΚ Α-49/24-3-2010

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ 3838/2010 ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΙ "ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΣ ΑΝΗΛΙΚΟΣ" ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ" ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΓΡΑΦΙΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.

Απόφαση 23083/2022 - ΦΕΚ 1717/Β/8-4-2022

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΠΩΣ ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΓΕΝΗΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ :

Αλλογενείς αλλοδαποί, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν την Ελληνική Ιθαγένεια με τη διαδικασία της πολιτογράφησης και δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση απόκτησής του σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 7 του ν. 3284/2004, πρέπει να συμμετάσχουν σε εξεταστική διαδικασία προκειμένου να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ), με το οποίο πιστοποιείται η συνδρομή των ουσιαστικών προϋποθέσεων πολιτογράφησης των περ. α' και β' του άρθρου 5Α του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας.

Για την απόκτηση του ανωτέρω πιστοποιητικού κάθε υποψήφιος θα πρέπει να ανταποκριθεί με επιτυχία σε εξέταση στην κατανόηση και παραγωγή του προφορικού και γραπτού λόγου στην ελληνική γλώσσα επιπέδου ανάλογου του Β1. Επίσης, θα πρέπει να ανταποκριθεί σε εξέταση γνώσεων στις εξής θεματικές ενότητες:

α) Γεωγραφία, β) Ιστορία, γ) Πολιτισμός και δ) Θεσμοί του Πολιτεύματος.

ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ!!!!

ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ DNA ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ !!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑΝ ΝΑ ΜΕΤΟΙΚΙΣΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ Η ΜΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ", ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗΣ ΤΟΥ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ  Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡ.ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΙΩΝΟΥΝ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΖΟΥΜΕ !!!! 


ΠΗΓΗ Comunidad Helénica









Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!


ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΕΛΛΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ



Ε.ΣΥ ΕΥΔΗΛΟΥ ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 22750 31317




ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:


ΙΕΡΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

ΣΕΛΙΔΕΣ