ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΟΜΟΛΟΓΟ 150 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΙΝΟΚΕΡΟΥΣ

 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΟΜΟΛΟΓΟ 150 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΙΝΟΚΕΡΟΥΣ 



ΕΝΩ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ "ΣΚΕΦΤΗΚΕ" ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΙ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΑΞΙΑΣ 150 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ.


Η Παγκόσμια Τράπεζα εξέδωσε για πρώτη φορά ομόλογο για την προστασία της άγριας ζωής, χάρη στο οποίο συγκέντρωσε 150 εκατομμύρια δολάρια για τον μαύρο ρινόκερο, εμβληματικό είδος της Αφρικής που αντιμετωπίζει κρίσιμο κίνδυνο εξαφάνισης.

Το ομόλογο που εκδόθηκε την Τετάρτη, πενταετούς διάρκειας, θα αποφέρει κέρδη στους επενδυτές μόνο εφόσον αυξηθεί ο πληθυσμός του είδους σε δύο εθνικά πάρκα της Νότιας Αφρικής, ανέφερε η τράπεζα. Σε περίπτωση αύξησης η απόδοση θα κυμανθεί από 3,7% έως 9,2%.

Ο μαύρος ρινόκερος (Diceros bicorni) είναι ένα από τα πέντε σύγχρονα είδη στην οικογένεια του ρινόκερου και ένα από τα δύο είδη που ζουν στην Αφρική μαζί με τον λευκό ρινόκερο. Παρά τις ονομασίες τους, και τα δύο αφρικανικά είδη είναι γκρίζα.

Από τη δεκαετία του 1970 μέχρι τη δεκαετία του ’90, ο πληθυσμός του μαύρου ρινόκερου μειώθηκε κατά 96% σε λιγότερο από 2.500 άτομα, κυρίως λόγω της λαθροθηρίας: τα κέρατα ρινόκερου είναι περιζήτητα για παραδοσιακές «θεραπείες» σε Κίνα και Μέση Ανατολή.

Έκτοτε, προγράμματα μεγάλης κλίμακας για την προστασία του είδους οδήγησαν σε αύξηση του πληθυσμού σε περίπου 5-5,5 χιλιάδες άτομα, σύμφωνα με την οργάνωση Save The Rhino International με έδρα το Λονδίνο.

Η Νότια Αφρική φιλοξενεί περίπου το μισό του συνολικού πληθυσμού μαύρου ρινόκερου, σύμφωνα με τη WWF.

«Η οικονομική δομή ‘πληρωμή για επιτυχία’ προστατεύει ένα απειλούμενο είδος και ενισχύει τις προσπάθειες προστασίας της Νότιας Αφρικής αξιοποιώντας τις υποδομές της Παγκόσμιας Τράπεζας και τις επιδόσεις της στις αγορές κεφαλαίου» δήλωσε ο πρόεδρος του οικονομικού ιδρύματος Ντέιβιντ Μάλπας.


ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ , ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ , ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ? 

ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ?


Οι χώρες της ανατολικής Αφρικής βρίσκονται αντιμέτωπες με τις χειρότερες συνθήκες λειψυδρίας των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, όπως σημειώνουν διεθνείς οργανισμοί ανθρωπιστικής αρωγής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα – πιο συγκεκριμένα – με τον οργανισμό World Food Programme, οι άνθρωποι που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε Αιθιοπία, Κένυα και Σομαλία ξεπερνούν τα 13 εκατομμύρια, ενώ οι συνθήκες της ανομβρίας σε αυτές τις χώρες είναι οι χειρότερες που έχουν παρατηρηθεί εκεί από το 1981 και έπειτα.

Τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα έντονα στη Σομαλία, όπου μόνο φέτος, από την αρχή της χρονιάς και έπειτα, περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι υπολογίζεται πως έχουν εκτοπιστεί εγκαταλείποντας τις εστίες τους στην προσπάθειά τους να βρουν νερό και φαγητό, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του ο Guardian.

Ενδεικτική της κατάστασης: η σχετική προειδοποίησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με τις σχετικές εκθέσεις του οποίου, ειδικά η Σομαλία βρίσκεται πια στο χείλος μιας δυνητικής «καταστροφής», με το 25% του πληθυσμού της (πάνω από 4 εκατομμύρια ανθρώπους) να χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια.


ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.



Ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank Group) αποτελείται από πέντε διαφορετικούς οργανισμούς. Οι οργανισμοί αυτοί είναι: Η Διεθνής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΔΤΑΑ/IBRD), ο Διεθνής Οργανισμός Ανάπτυξης (IDA), ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC), ο Οργανισμός Πολυμερούς Ασφάλισης Επενδύσεων (MIGA), και το Διεθνές Κέντρο Διακανονισμού Διαφορών από Επενδύσεων (ICSID). Παρότι είναι εξειδικευμένοι σε διαφορετικές πλευρές της αναπτυξιακής διαδικασίας, και οι πέντε Οργανισμοί δρουν συνεργαζόμενοι με βάση μια κοινή αποστολή: τη μείωση της φτώχειας και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στις αναπτυσσόμενες χώρες,. Η Διεθνής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΔΤΑΑ/IBRD) ιδρύθηκε το 1945 για να υποστηρίξει τη διαδικασία ανασυγκρότησης.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ανάπτυξης (IDA) ιδρύθηκε το 1960, και παραχωρεί δάνεια ιδιαίτερα χαμηλού επιδοτούμενου επιτοκίου με περίοδο χάριτος 10 ετών και διάρκεια αποπληρωμής που κυμαίνεται από τα 35 έως τα 40 χρόνια. Τέλος ο IDA, σε αντίθεση με την ΔΤΑΑ (IBRD), χρηματοδοτείται μέσω των εισφορών των κυβερνήσεων των πιο πλουσίων χωρών μελών.


ΑΡΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΩΝ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΟΜΟΛΟΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ Η ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ.

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ...




ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ https://xronosnousfos.blogspot.com/



 

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ


ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!



ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΕΛΛΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:


ΙΕΡΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

ΣΕΛΙΔΕΣ