ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

ΟΥΝΕΣΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΔΡΑΚΟ...

 ΟΥΝΕΣΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΔΡΑΚΟ...


H UNESCO είναι διεθνής οργανισμός που ανήκει στο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών. Έχει την έδρα της στο Παρίσι και αντικείμενό της είναι η Εκπαίδευση, ο Πολιτισμός οι Επιστήμες και η Επικοινωνία και Πληροφόρηση . Το ακρωνύμιό της άλλωστε είναι επεξηγηματικό: United Nations Educational Scientific and Cultural Organization. Έμβλημά της είναι η πρόσοψη ενός αρχαίου ελληνικού ναού (του Παρθενώνα) όπου τη θέση των δωρικών κιόνων έχουν πάρει τα αρχικά του ονόματός της.

Η UNESCO ιδρύθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1945 με κύριο στόχο την παγίωση της ειρήνης μέσω πολιτιστικών δράσεων και εκφράσεων. Είναι κέντρο επικοινωνίας και συνάντησης λαών και πολιτισμών, αλλά είναι επίσης και κέντρο στο οποίο συνομολογούνται ή και τίθενται σε εφαρμογή διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες, καταβάλλονται προσπάθειες για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη διασφάλιση της ελευθερίας της έκφρασης, την περιφρούρηση της παγκόσμιας κληρονομιάς, υλικής και άυλης, την ενίσχυση και διάδοση της εκπαίδευσης, ιδίως σε λιγότερο ευνοημένες ζώνες του πλανήτη, την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και εμπορίας των πολιτιστικών αγαθών κτλ.


Η UNESCO αριθμεί 196 χώρες- μέλη (όλες περίπου τις χώρες-μέλη του ΟΗΕ), οι οποίες κατανέμονται καταρχάς σε γεωγραφικές ομάδες. Η Ελλάδα ανήκει στην Ομάδα 1, μαζί με τις ευρωπαϊκές χώρες της Δύσης (προ της διάλυσης της ΕΣΣΔ), τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Μετέχει επίσης και στην ομάδα των χωρών-μελών της ΕΕ. Πέρα από αυτό, οι χώρες-μέλη μετέχουν (είτε εκλεγμένες, είτε οριζόμενες από τη γεωγραφική ομάδα τους εφόσον οι υποψηφιότητες δεν υπερβαίνουν σε αριθμό το ποσοστό το οποίο αντιστοίχως δικαιούται κάθε ομάδα), σε επιμέρους εξειδικευμένες Διακυβερνητικές και Επικουρικές Επιτροπές, στο πλαίσιο των οποίων επιδιώκεται η εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων των ΗΕ που αφορούν το αντικείμενο της UNESCO.

Οι Εθνικές Επιτροπές UNESCO: λειτουργούν σε κάθε χώρα-μέλος. Ο δικός τους ρόλος είναι να αποτελούν τους εθνικούς φορείς συνεργασίας με την UNESCO και με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία. Αναλαμβάνουν επίσης συμβουλευτικό ρόλο στις κυβερνήσεις των χωρών τους όπως και πολιτιστικές πρωτοβουλίες σχετικές με την UNESCO στις χώρες τους.

Οι πρέσβεις καλής θελήσεως: είναι ένας τίτλος τιμητικός γύρω από τον οποίο επικρατεί μια ορισμένη σύγχυση. Είναι προσωπικότητες της UNESCO (και όχι διπλωμάτες ή πρέσβεις ) που χρησιμοποιούν το ταλέντο ή τη φήμη τους για να διαδώσουν τις ιδέες του Οργανισμού και ιδιαίτερα για να τραβήξουν την προσοχή των ΜΜΕ. Υπάρχουν και άλλες ειδικές κατηγορίες συνηγόρων της UNESCO όπως είναι οι Καλλιτέχνες για την Ειρήνη, οι Πρωταθλητές της UNESCO και οι Ειδικοί Απεσταλμένοι. Υπάρχουν ανά τον κόσμο 47 «πρέσβεις καλής θελήσεως της UNESCO».

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται μεταξύ των είκοσι ιδρυτικών κρατών μελών που συνυπέγραψαν το 1946 τον Καταστατικό Χάρτη του Παγκόσμιου Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (U.N.E.S.C.O), ο οποίος υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Λονδίνου, το Νοέμβριο 1945 και τέθηκε σε ισχύ στις 4 Νοεμβρίου 1946.

Η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στη χάραξη και εφαρμογή πολιτικών που σχετίζονται με τους βασικούς άξονες δράσης του Οργανισμού, όπως η ποιοτική εκπαίδευση και η καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, η προώθηση της βιοηθικής και της ηθικής των επιστημών και των κοινωνικών μετασχηματισμών, η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε τόπους ή μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς κοκ. Η Ελλάδα εξελέγη το Νοέμβριο του 2015 με τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Η Ελληνική Πολιτιστική Διπλωματία έχει ως στόχο να αναδείξει, να προβάλει και να αξιοποιήσει ένα πανανθρώπινο σύστημα αξιών για τις διακρατικές σχέσεις, το οποίο στηρίζεται στην οικουμενικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Ιδιαίτερο βάρος αποδίδει η χώρα μας στη λειτουργία της Διακυβερνητικής Επιτροπής της ΟΥΝΕΣΚΟ για την «Επιστροφή των Πολιτιστικών Αγαθών στις Χώρες Προέλευσής τους ή την Απόδοσή τους σε Περίπτωση Παράνομης Κτήσης» (ICPRCP), όπου το Υπουργείο Εξωτερικών εκπροσωπείται, δια της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του, και συμμετέχει στην παγίως διεξαγόμενη διαπραγμάτευση με την βρετανική πλευρά για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, το οποίο απασχολεί την ΟΥΝΕΣΚΟ από το 1984.

Κατά τη δεύτερη συνάντηση των κρατών μερών της Σύμβασης του 1970 (παρεμπόδιση και πρόληψη της παράνομης εισαγωγής, εξαγωγής και μεταβίβασης της κυριότητας πολιτιστικών αγαθών), η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού, στις 20-21.6.2012, συνεστήθη  για πρώτη φορά, μια νέα Διακυβερνητική Επιτροπή, Επικουρική της συνάντησης των μερών της Σύμβασης, με σκοπό την παρακολούθηση και την αξιολόγηση εφαρμογής της. Ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούλιο 2013, εξελέγησαν τα 18 μέλη της εν λόγω Επιτροπής, με τη χώρα μας να λαμβάνει τις περισσότερους ψήφους. Κατά την πρώτη συνάντηση της Επικουρικής Επιτροπής, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών εξελέγη ως Εισηγητής (Rapporteur) στο Προεδρείο της. Η εκλογή της Ελλάδας επιβεβαιώνει τη διεθνή αναγνώρισή της για τη δραστηριότητά της στον τομέα της πρόληψης και καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης και απόκτησης πολιτιστικών θησαυρών και αγαθών, η οποία συνοδεύεται και από μεταφορά τεχνογνωσίας προς άλλα κράτη μέλη της Σύμβασης.

Κατά την τρίτη συνάντηση των κρατών μερών της Σύμβασης του 1970 (Παρίσι, 18-20.5.2015), υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα 112 παρόντα κράτη (επί συνόλου 128) που έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση, ελληνικής πρωτοβουλίας Διακήρυξη κατά της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών, με τίτλο ‘STOP ILLICIT TRAFFICKING’. Η Διακήρυξη υπογραμμίζει την πολιτική βούληση των κρατών μερών να επιτείνουν τις προσπάθειές τους για την αποτελεσματική προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, με έμφαση σε συντονισμένες διεθνείς δράσεις κατά του παράνομου εμπορίου πολιτιστικών αγαθών και θησαυρών, τον έλεγχο της αγοράς έργων τέχνης και τις συναφείς πωλήσεις μέσω διαδικτύου (tο κείμενο της Διακήρυξης ευρίσκεται στον σύνδεσμο: http://www.unesco.org/new/en/culture/themes/illicit-trafficking-of-cultural-property). Η εν λόγω ελληνική πρωτοβουλία έλαβε χώρα την επομένη της υιοθέτησης των Κατευθυντηρίων Οδηγιών για την λειτουργία της Επικουρικής Επιτροπής για την εφαρμογή της Σύμβασης, η οποία παρέμενε, ως γνωστόν, ανενεργή επί 40 και πλέον έτη. 



ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ? ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ? ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?


ΑΡΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΕΡΔΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΟΡΗ, ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΟΥΝΕΣΚΟ.

Ο Όλυμπος διεκδικεί μία θέση ανάμεσα στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO


Ο Όλυμπος βρίσκεται ήδη στον ενδεικτικό κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς, ενώ από το 1981 η UNESCO τον ενέταξε στον παγκόσμιο κατάλογο αποθεμάτων βιόσφαιρας του προγράμματος «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα».


ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ, ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΜΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΜΩΣ Η ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟΣ?
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ , ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΧΕΡΙΑ . ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΝΕΣΚΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ?




ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ" ΤΗΣ Η ΟΥΝΕΣΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ? ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ? ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΙΚΑ?


ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΥΝΕΣΚΟ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.

ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

1.0 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

1.1. Η Ελλήνων Πολιτεία θεωρεί το Υπουργείο Εξωτερικών και τις Διπλωματικές Υπηρεσίες ως κρισιμότατο κλάδο υπηρεσίας προς το Κράτος. Είναι αναγκαίο να γίνει ανασύνταξη, αναβάθμιση και ανασυγκρότηση όλων των υπηρεσιών του κλάδου.

1.2. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με όλες τις Πρεσβείες οι οποίες είναι τμήματα μικρά της μητέρας Ελλάδος. Αυτοί που θα υπηρετούν σε όλες τις οργανικές και διοικητικές θέσεις είναι υποχρεωτικό να έχουν Ελληνικό DNA και να είναι ορκισμένοι για την υπέρ του Έθνους μας υπηρεσίες τους.

1.3. Είναι υποχρεωμένοι να ασκούν διαφήμιση του Έθνους για όσα έχει δώσει στον πλανήτη μας όπως την γνώση, την τεχνογνωσία, την τεχνολογία, τις επιστήμες, την πολιτική, τα μαθηματικά, την τέχνη, τη γλώσσα, την φιλοσοφία κλπ.

1.4. Είναι καθήκον τους η συνεργασία με φορείς άλλων κρατών για την προβολή αυτών που έχει προσφέρει ο πολιτισμός μας διαχρονικά.

1.5. Είναι καθήκον τους να ανακαλύπτουν τομείς – συνθήκες συνεργασίας που θα αποβαίνουν προς όφελος των άλλων κρατών αλλά κυρίως του Ελληνικού.

1.6. Είναι καθήκον τους με τις συνεργασίες αυτές να προβάλλουν την Ελλήνων Πολιτεία σε ολόκληρο τον πλανήτη για την θέση που έχει ο άνθρωπος μέσα σε αυτήν.

1.7. Ένας άλλος τομέας που θα δραστηριοποιηθούν μέσω των εμπορικών ακολούθων είναι να προωθούν τα ελληνικά αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα στη χώρα που είναι διαπιστευμένοι.

1.8. Η Ελλήνων Πολιτεία θα διαθέσει όσα κεφάλαια χρειάζονται για να αποκτήσει ιδιόκτητα κτίρια που θα στεγάζονται οι τοπικές υπηρεσίες και πρεσβείες της χώρας μας.

1.9. Οι Διπλωματικοί υπάλληλοι έχουν καθήκον να ενημερώσουν τις τοπικές κοινωνίες για τα κληρονομικά δικαιώματα που έχει το Έθνος μας σε οτιδήποτε βρίσκεται στην επικράτεια τους και είναι κατασκευασμένο από τους προγόνους μας.

1.10. Όπως επίσης είναι καθήκον τους η εύρεση τέτοιων κληρονομιών που βρίσκονται στο εξωτερικό και η διεκδίκηση ως πνευματικό ή κληρονομικό δικαίωμα του Έθνους μας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1.0  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1.1. Αναβάθμιση της υπηρεσίας σε όλα τα επίπεδα και στελέχωση με προσωπικό με ελληνικό DNA και με όρκο για την υπηρεσία τους προς την Πολιτεία.

1.2. Η αναβαθμισμένη υπηρεσία θα κάνει έλεγχο όλων των αρχαιολογικών περιοχών που έχουν βρεθεί και έχουν καλυφθεί σκοπίμως με δόλο ώστε να μη φανερώνεται και αναδεικνύεται το Ελληνικό Μεγαλείο.

1.3.Θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα αναδείξει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους σε έναν αρχαιολογικό χάρτη ( υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 30.000 ) και θα αναλάβει να τους καθαρίσει, να τους αναδείξει και να τους αναβιώσει. Αυτό σημαίνει, για οτιδήποτε έχει κτιστεί πάνω σε αρχαιολογικό τόπο, ναό ή βωμό αυτομάτως κατεδαφίζεται ώστε να αποκαλυφθεί η αρχαία κληρονομιά μας.

1.4. Σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο ηπειρωτικό ή νησιωτικό, υπάρχουν ολόκληρες πόλεις θαμμένες πάνω στις οποίες βρίσκονται καινούρια κτίσματα όλων των ειδών.

1.5. Στον εκτός Ελλαδικού χώρο θα απαιτηθούν, για οτιδήποτε είναι Ελληνικό, τα πνευματικά και κληρονομικά δικαιώματα του Έθνους μας.

1.6. Καθήκον του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να εντάσσει και να ενσωματώνει στο Έθνος μας κάθε άνθρωπο και κάθε έργο ανθρώπου που ανήκει στο Γένος μας.

1.7. Θα διατεθούν όσα κεφάλαια χρειαστούν για την αποκατάσταση και αναβίωση της γλώσσας μας, των εθίμων μας, των επιστημών μας και των τεχνολογιών μας.

1.8. Θα αποκατασταθεί η ιστορία μας.

1.9. Θα κατασκευαστούν Μουσεία, όσα χρειαστούν για να φιλοξενούν, τα τεχνουργήματα των προγόνων μας.

1.10. Θα γίνει μέσω του Ο.Η.Ε. η αναγνώριση των πνευματικών δικαιωμάτων σε ότι ανήκει στο Έθνος μας.

1.11. Η πολιτεία θα οικοδομήσει και θα οργανώσει τα μνημεία αγάλματα καθώς και τις περιοχές ιστορικής αξίας των πιο σημαντικών και κρίσιμων γεγονότων όλης της Ελληνικής ιστορίας που είναι σημαντικά για το Έθνος της Ελλάδος αλλά και για τον Ελληνισμό στο Παγκόσμιο στερέωμα θα διοργανώσει, σχεδιάσει και αποκαλύψει και θα εδραιώσει την οργάνωση που θα καθιερώσει την διδαχή της νεοελληνικής γλώσσας καθώς και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, που θα διακλαδωθεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και του Κόσμου γενικότερα και την περαιτέρω καθιέρωση αυτών των οργανώσεων με Μαθητευομένους Έλληνες και Φιλέλληνες, να επαναφέρει, να αναδιοργανώσει και να υπερασπιστεί την Ορθοδοξία της Ελληνικής γλώσσας στο παγκόσμιο στερέωμα, την Ορθοδοξία της Ελληνικής ιστορίας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων αυτών των επιτροπών Ελλήνων & Φιλελλήνων που θα εγκατασταθούν σε κάθε πρωτεύουσα του εξωτερικού και που θα διδάσκουν, ενημερώσουν και να «εκπολιτίσουν» όλα τα μη Ελληνικά νομοθετικά σώματα όπου θα διατηρούν, ενισχύουν και θα υπερασπίζονται τη «Διαφώτιση και την πηγή της διαφώτισης» που ονομάζεται Ελλάς, Έλληνες και Ελληνισμός στην αιωνιότητα, οδεύοντας προς το μέλλον.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ https://tsounos-ioannis.blogspot.com



 

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ


ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!



ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΕΛΛΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:


ΙΕΡΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

ΣΕΛΙΔΕΣ