ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση τιμούν την επέτειο της Συμφωνίας των Πρεσπών

 

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση τιμούν την επέτειο της Συμφωνίας των Πρεσπών


Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και από ότι φαίνεται όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου αριστερά , δεξιά , κόκκινα, πράσινα, μπλε είναι βαθύτατα ευχαριστημένα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με εκπρόσωπο τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια έσπευσε να δώσει το παρόν στο δεύτερο “Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών” που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Ιουνίου στην Οχρίδα, με θέμα “Οικοδόμηση του μέλλοντος των Δυτικών Βαλκανίων στη Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Ασφάλειας’’.

Με αυτό η Νέα Δημοκρατία απέδειξε πως ήταν ψέματα αυτά που υποσχόταν προεκλογικά σχετικά με την ακύρωση της συμφωνίας και πλέον έδειξε καθαρά την συμμετοχή της στην παράδοση του ονόματος Μακεδονία και της εκχώρησης γλώσσας και εθνότητας στο πληθυσμιακό συνονθύλευμα των Σκοπίων.

Από την άλλη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στην απονομή του πρώτου βραβείου για την καλύτερη διπλωματική εργασία, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ενέργεια» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά στις 17 Ιουνίου προέβη σε εξωφρενικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε την μέρα αυτή ως «σημαδιακή» καθώς τέσσερα χρόνια πριν στις 17 Ιουνίου του 2018 βρέθηκε μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ , τον υπουργό εξωτερικών της χώρας μας και τον τους υπουργό εξωτερικών των Σκοπίων στις Πρέσπες προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία για την οποία δήλωσε «περήφανος»!

Συνέχισε λέγοντας πως, μπορεί για κάποιους αυτή η υπογραφή να στέρησε μια επόμενη κυβερνητική θητεία, ωστόσο, «άξιζε τον κόπο» γιατί έκανε το «πατριωτικό του καθήκον», το οποίο η «ιστορία αρχίζει ήδη να αναγνωρίζει και να ανταμείβει».

Στο πλαίσιο αυτό διερωτήθηκε τι θα γινόταν σήμερα αν δεν είχε υπογράφει αυτή η συμφωνία, σε συνθήκες «γενικευμένης αστάθειας πολιτικής και γεωπολιτικής» στην περιοχή. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι θα «είχαμε μια Λιβύη στα βόρεια σύνορά μας» με την επίδραση της Ρωσίας και της Τουρκίας ιδιαίτερα «έντονη» σε αυτήν την περιοχή.

Στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας με θρασύτητα ανέφερε ότι αν δεν είχε επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας η σημερινή κυβέρνηση θα δεχόταν «πιέσεις» να αποδεχθεί την είσοδό της στο ΝΑΤΟ με τη συνταγματική της ονομασία, δηλαδή «Μακεδονία» και ότι δεν θα υπήρχαν κατοχυρωμένα δικαιώματα για τη χώρα μας.

Το κυριότερο όμως ανθελληνικό επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα και των υπερασπιστών της συμφωνίας δηλαδή ολόκληρης της ελληνικής βουλής, ήταν, πως στην ουσία παραδώσαμε ένα όνομα αλλά κερδίσαμε έναν ακόμα σύμμαχο στα Βαλκάνια απέναντι στην Τουρκία.

Αυτό όμως καταρρίπτεται παταγωδώς γιατί σχεδόν ένα χρόνο πριν τα Σκόπια και η Τουρκία κύρωσαν μεταξύ τους πενταετή στρατιωτικο-οικονομική συμφωνία. Γι αυτό άλλωστε τα Σκόπια μετείχαν προ ημερών στην τουρκική άσκηση EFES 2022 στην Σμύρνη η οποία επικεντρώθηκε σε ταυτόχρονες προσπάθειες κατάληψης νησιών στην ανατολική Μεσόγειο.

Τώρα αν αυτό κάνει ότι δεν το γνωρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και η κυβέρνηση τότε το πιθανότερο είναι πως εκτελείται ένα δόλιο σχέδιο για την χώρα μας που σύντομα θα δούμε τα αποτελέσματα του.














Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!


ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΦΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΕΛΛΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ



Ε.ΣΥ ΕΥΔΗΛΟΥ ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 22750 31317



ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:


ΙΕΡΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

ΣΕΛΙΔΕΣ